Claus Hancke


Claus Hancke er en dansk speciallæge i almen medicin og en Fellow i American College for Advancement in Medicine.

Han blev uddannet som læge fra Københavns Universitet i 1974 og arbejdede som hospitalslæge indtil 1978, hvor han blev praktiserende læge i Helsinge.

I 1988 grundlagde Claus Hancke IOM-klinikken, som han ejede indtil 2015, og hvor han arbejdede med alternative behandlingsformer og integrativ medicin. Efter at have solgt klinikken fungerer han nu som mentor og underviser.

Han har undervist på Lægeforeningens kurser for praktiserende læger i 10 år og har skrevet talrige videnskabelige og informative artikler om alternativ medicin. Han holder stadig kurser og foredrag i både ind- og udland og fungerer stadig som konsulent for IOM-klinikken.

Claus Hancke har deltaget i flere studier om alternative behandlingsformer, herunder akupunktur og urtemedicin. Et eksempel er en undersøgelse fra 2006, hvor Claus Hancke var medforfatter på en artikel om akupunkturbehandling af kronisk hovedpine. Studiet konkluderede, at akupunkturbehandling kan være en effektiv behandling for kronisk hovedpine.

En anden undersøgelse, som Claus Hancke var med til at udføre, var en undersøgelse fra 2012 om brugen af urtemedicin i behandlingen af type 2-diabetes. Studiet konkluderede, at urtemedicin kan have en positiv effekt på blodsukkerniveauet hos personer med type 2-diabetes.

Claus Hancke er en kontroversiel figur i den danske lægeverden, da hans arbejde med alternative behandlingsformer er blevet kritiseret af nogle læger og sundhedsmyndigheder. Han har imidlertid fortsat en stor tilhængerskare blandt sine patienter og følgere og anses af mange for at være en pioner inden for integrativ medicin.