EDTA-behandling

EDTA behandling ved åreforkalkning

EDTA behandling bruges allermest til patienter med blodprop i hjertet. Hos patienter med diabetes og hjerte-kar-sygdom kan EDTA behandling både øge livskvaliteten og nedsætte sygeligheden betragteligt.

EDTA behandling bruges i høj grad også ved åreforkalkning i benene. Dette kaldes også vindueskigger syndrom eller claudicatio intermittens – skal man være rigtig fræk kalder man det “rygerben”. Åreforkalkning i benene forværres kraftigt ved rygning og sukkersyge – men EDTA behandling kan i høj grad modvirke problemerne.

EDTA behandling er ikke anerkendt i det offentlige, da der endnu ikke findes tilstrækkelig god forskning til, at man vil bruge offentlige penge på det. Vore patienter betaler derfor af egen lomme.

Der findes en patient-forening, der arbejder for at EDTA behandling skal betales af det offentlige: http://edta-patientforeningen.dk/

 

Hvad er EDTA behandling?

Chelatbehandling er en videreudvikling af den velkendte metode til behandling af blyforgiftning med EDTA (Etylen Diamin Tetra Acetat).

Allerede for mange år siden bemærkede man at patienter med åreforkalkning fik det væsentligt bedre.

Grundlaget for behandlingen er – som så ofte ved en medicinsk behandling – erfaring. Den teoretiske baggrund er endnu ufuldstændigt belyst, men man ved, at EDTA hæmmer dannelsen af de skadelige frie radikaler og dermed åreforkalkning.

EDTA molekylet binder visse skadelige metalioner, som herefter udskilles med urinen. Det kræver derfor en normal nyrefunktion at komme i betragtning til denne behandling.

Desuden øger EDTA behandling dannelsen af nitrogenoxid i karvæggen. Et vigtigt stof til at opretholde normal funktion i pulsårernes inderste cellelag.

Der er igennem de sidste 30 år givet millioner af EDTA behandlinger. Lægelige erfaringer og videnskabelige studier viser, at det er en effektiv behandling med meget moderate bivirkninger

De sidste år er der kommet flere artikler om EDTA baseret på TACT 1 studiet fra USA. TACT 2 studiet er nu undervejs og vil forhåbentlig bane vej for udbredelse af EDTA behandling.

 

Hvordan gives EDTA behandling?

Medicinen, som tilpasses individuelt, indeholder blandt andet EDTA og gives som et drop.

Hver behandling tager ca. 3 timer, hvor du sidder hos lægen under opsyn, mens væsken stille og roligt løber ind.

Efter de første behandlinger kan du være lidt træt, så du bør ikke køre bil de første par gange. I enkelte tilfælde kan der komme svimmelhed eller varmefornemmelse, men det er forbigående.

Der gives 1-2 behandlinger om ugen. Man må regne med mindst 30-50 behandlinger i alt.

Ud over den medicinske behandling vil vi justere din kost samt give et tilskud af vitaminer og mineraler.

 

Hvad sker der efter EDTA behandling?

Efter den indledende serie på ca. 30 behandlinger skal effekten vedligeholdes. Vedligeholdelse er med en behandling om måneden, hver anden måned eller i kvartalet – alt efter sygdommens sværhedsgrad.

Medlemmer af Den Offentlige Sygesikring, gruppe 2 og Sygeforsikringen Danmark, gruppe 2 ydes et vist tilskud.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, er du naturligvis altid velkommen i klinikken.

 

EDTA behandling i Danmark

I Danmark har EDTA været anvendt hos patienter med åreforkalkning med godt resultat siden 1987.

På Sjælland tilbydes EDTA behandlingen i Lyngby og i Hørsholm.

I Jylland findes to behandlingssteder i Århus samt en EDTA-klinik i Silkeborg. De danske EDTA klinikker har et tæt samarbejde og arbejder efter samme metoder og ud fra samme protokoller.

Alle de danske EDTA klinikker følger samme uddannelser og opdateringer fra ACAM, ICIM og International Board of Metal Chelation. Det er de samme protokoller som også blev brugt til TACT studiet.

http://icimed.com

http://acam.org

http://ibcmt.com

 

Artikel om EDTA behandling fra Familiejournalen:

http://www.familiejournal.dk/livshistorier/mennesker-imellem/nu-har-birgit-glaede-i-hjertet-igen

Du kan læse mere om EDTA ved at besøge vores artikelsamling.

Video om EDTA med Katrine Flindt:

https://iom.dk/2017/06/14/laege-katrine-flindt-forklarer-hvad-edta-behandling-gaar-ud-paa/

IOM_portraet_katrine
IOM_portraet_ole_ny

 

Behandling hjerte-karsygdom behandling hjertesygdom åreforkalkning vindueskiggersyndrom åreforkalkning sukkersyge diabetes diabetes sukkersyge åreforkalkning EDTA tungmetaller  chelation TACT studiet åreforkalkning ultralyd halskar halskar halskar arteriosclerose arteriosclerose åreforkalkning edta