Om IOM-klinikken

Instituttet er centralt beliggende i Lyngby – lige ved Magasin og Lyngby Storcenter. S-tog og talrige offentlige transportmidler findes i umiddelbar nærhed. Der er endvidere gode tilkørselsforhold og gode parkeringsmuligheder.

Instituttet ligger i et fredet palæ, opført i 1806, hvor de høje lyse rum er indrettet med særligt henblik på de specielle behandlingsformer, vi her tilbyder.

På baggrund af mange års erfaring med infusionsbehandling, der ofte strækker sig over 1-3 timer, er vores behandlingsstuer komfortabelt indrettet og man kan læse, blunde, drikke sin juice, spise, sludre med sine medpatienter, arbejde på sin medbragte computer eller simpelthen blot slappe af under behandlingen.

Behandlingsstuen benyttes også til orienteringsmøder, foredrag, kurser og seminarer.

 

Klinikken på Institut for Orthomolekylær Medicin

Efter godt 10 år i Lyngby var speciallæge Claus Hanckes kredsløbsklinik vokset så meget, at der var behov for en udvidelse af såvel lægestaben som lokaliteterne.

Det smukke, gamle Hvide Palæ på Lyngby Hovedgade var en passende ramme til i juli 2000 at etablere Danmarks første Institut for Orthomolekylær Medicin, hvor læger og sundhedspersonale beskæftiger sig med patientbehandling samt uddannelse og forskning inden for dette område.

Vi interesserer os specielt for nye metoder til forebyggelse og behandling af de såkaldte livsstilssygdomme som åreforkalkning, cancer og autoimmune lidelser.

Udvidelsen af lægestaben – til fire læger – har betydet, at instituttet nu har en bredere ekspertise inden for de forskellige grene af orthomolekylær forebyggelse og patientbehandling. Instituttet beskæftiger desuden to sygeplejersker, to sekretærer samt forskningsmedarbejdere.

Se en oversigt over instituttets personale her.

 

Palæets historie

Møbelhandler David Moyel’s etablissement for fornemme sommergæster nåede lige at blive færdig inden englænderne under krigen i 1807 gik i land ved Vedbæk. I husets nordgavl sidder en kanonkugle, der efter sigende skal være affyret af englænderne.

Til højre for hoveddøren i nordgavlen sidder en gammel klokkestang, datidens dørklokke, dekoreret med en slange, lægeguden Aesculaps’ symbol. Dog røber de gamle optegnelser intet om at der tidligere skulle have boet læger i huset.

På gaden udenfor gitterlågen står en af Frederik VI’s gamle milesten, der viser at huset lå – og ligger – lige netop “1½ Mil” fra København.

(Kilde: F. Solgård, Lise Skjøt-Pedersen & Jeppe Tønsberg: Lyngby Hovedgade; Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune, 1996 – o.a.).