Tungmetalbehandling

Enhver patient, som har uafklarede symptomer. Det kan være neurologiske symptomer såsom træthed,

koncentrationsbesvær, nedsat hukommelse, tendens til svimmelhed og/eller hovedpine, neuropati og tremor eller symptomer fra mavetarmsystem, såsom tendens til mavesmerter, meteorisme, vekslende afføringsmønster eller tendens til candida (svampeinfektion) etc. Patienter som allerede har fået en diagnose, såsom kræft, hjerte-karsygdomme, diabetes, allergier, sygdomme i mave-tarmkanalen, nyrer eller centralnervesystemet.

I virkelighed er der rigtig mange tilstande, som kan være forbundet med tungmetalbelastning.

Behandling for tungmetalbelastning forudgås altid af en konsultation på en time og derefter ofte en analyse af graden af tungmetalbelastning, samt en efterfølgende 1/2 times konsultation for en vurdering af resultatet af testen.

Dette kan gøres på flere måder, hvoraf den sikreste er måling af tungmetalindholdet i døgnurin uden og med indtagelse af en medicin, som udskiller tungmetaller.

På grundlag af resultatet af testen kan en behandlingsstrategi planlægges, hvorefter behandlingen kan påbegyndes.

Behandlingen afhænger af det aktuelle tungmetal. Bly, Cadmium og Aluminium kan mest effektivt fjernes med EDTA-behandling, hvorimod Kviksølv mest effektivt fjernes med tabletbehandling.

Sådan foregår en test
En urin metalprovokations test er den bedste måde at vurdere eventuel ophobning af toksiske metaller i din krop. For at teste, hvor meget tungmetal du har i kroppen, er det nødvendigt at teste dig to gange.
Den første urinprøve tages uden medicin og er din baseline måling.
Den anden urinprøve tages under indtagelse af kelerende medicin som tabletter Metalcaptase eller kapsler med DMSA (dimercaptosuccinic acid), som binder metalioner og trækker dem ud af dit væv.

Hvor mange timer urinen skal opsamles over, er afhængig af den kelerende medicin. Du opsamler urin hjemme.

Oftest kan man behandles med den samme medicin, som man har brugt ved provokationstesten, får behandlinger med C-vitamin og EDTA i en drop eller blanding af dem begge.  Du får en detaljeret behandlingsplan, som også inkluderer en liste over de kosttilskud, som hjælper med afgiftning. Behandlingerne varer 3 timer og koster mellem 1350 kr. og 1500 kr.

Du skal regne med omkring 6 måneders behandling, inden du skal lave en kontrol urin test.

Du skal være opmærksom på at tungmetalafgiftning tager lang tid og skal gennemgås med forsigtighed for at ikke provokere symptomer på akut tungmetalbelastning (forværring af dine symptomer).

Behandlingen afhænger af det aktuelle tungmetal. Bly, Cadmium og Aluminium kan mest effektivt fjernes med EDTA-behandling, hvorimod Kviksølv mest effektivt fjernes med tabletbehandling.

Læs om EDTA-behandling her.

IOM_portraet_margarita
IOM_portraet_ole_ny
IOM_portraet_katrine